Rutinska kontrola

EUFOR provjerava tvornice oružja u BiH

Tom prilikom Dorfer je vidio kako se razvijaju novi proizvodi, kao npr. prototip vozila ”Despot”, kao i pogone za proizvodnju municije i malоg oružja
Vijesti / Flash | 25. 01. 2019. u 15:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zapovjednik EUFOR-a general bojnik Martin Dorfer i tim Odjela zajedničkih vojnih poslova EUFOR-a obavili su inspekciju tvornice namjenske proizvodnje “TRB” (Tehnički remont Bratunac). 

Tom prilikom Dorfer je vidio kako se razvijaju novi proizvodi, kao npr. prototip vozila ”Despot”, kao i pogone za proizvodnju municije i malоg oružja. 

- Ovo je aktivnost koja se provodi rutinski i u skladu je s izvršnim mandatom EUFOR-a. Raduje me što ću ubuduće posjetiti više tvornica iz cijelog sektora namjenske industrije i razvijati suradnju s "TRB"-om i drugim kompanijama namjenske industrije - dodao je Dorfer, koji je s direktorom kompanije Slavenkom Ristićem razgovarao o poslovnim djelatnostima.   

Vršenje inspekcija je redovna aktivnost koju EUFOR provodi u skladu s izvršnim mandatom operacije “Althea”, koji proizilazi iz Rezolucije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija 2443 (2018.) (pružanje podrške vlastima Bosne i Hercegovine pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja), priopćeno je iz EUFOR-a. 

Kopirati
Drag cursor here to close