Podrška

EU stoji uz LGBTI osobe - Povorka ponosa prilika za poštovanje različitosti

EU stoji uz LGBTI osobe u Bosni i Hercegovini i širom svijeta.
Vijesti / Flash | 27. 08. 2019. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ured Europske unije u Bosni i Hercegovini pozdravlja opredjeljenje vlasti Kantona Sarajevo (KS) da osiguraju mirno održavanje prve LGBTI Povorke ponosa u Sarajevu 8. rujna. 

EU stoji uz LGBTI osobe u Bosni i Hercegovini i širom svijeta. 

LGTBI osobe imaju pravo živjeti bez diskriminacije i prijetnji, u jednakosti sa svim drugim građanima, priopćeno  je iz Ureda EU u BiH. 

EU, istovremeno, poziva sve političke lidere i vlasti da se suzdrže od izjava koje podrivaju temeljna prava i pomognu osigurati da se Povorka održi dostojanstveno i mirno, uz poštivanje ljudskih prava svih građana BiH. 

Kako se u priopćenju navodi, Povorka ponosa predstavlja priliku za BiH, koja se ponosi time što je otvorena i multikulturalna zemlja koja poštuje prava svih individua, da pokaže toleranciju i poštovanje za različitosti. 

Ured EU u BiH podsjeća da Mišljenje Europske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU identifikuje među ključnim prioritetima zaštitu i inkluziju ranjivih grupa, uključujući LGBTI osoba. 

Prava na slobodu okupljanja i slobodu izražavanja su ključni elementi funkcionalnog demokratskog društva koje trebaju osigurati vlasti, te su od ključne važnosti za napredak bilo koje države koja teži ka članstvu u EU, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close