Podrška državi

EU daje dodatnih 6 milijuna za migrante u BiH

Ta sredstva nadovezuju se na iznos od 1,5 milijuna eura koji je postao dostupan u lipnju kako bi BiH odgovorila na hitne humanitarne potrebe izbjeglica i migranata.
Vijesti / Flash | 10. 08. 2018. u 12:48 Fena
Kopirati

Europska komisija u petak je usvojila specijalnu mjeru u vrijednosti od šest milijuna eura za podršku Bosni i Hercegovini u upravljanju migracijskim tokovima. 

Sredstva EU će unaprijediti kapacitete Bosne i Hercegovine za identifikaciju, registraciju i upućivanje državljana trećih zemalja koji prelaze granicu, osigurati smještaj i osnovne usluge za izbjeglice, azilante i migrante, te osnažiti kapacitete za kontrolu i nadzor granica, a na taj način će podržati i prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima. 

Tekst članka se nastavlja ispod banera


Ta sredstva nadovezuju se na iznos od 1,5 milijuna eura koji je postao dostupan u lipnju kako bi BiH odgovorila na hitne humanitarne potrebe izbjeglica i migranata. Pored humanitarne pomoći, od 2007. godine Europska komisija pružila je pomoć Bosni i Hercegovini u području migracija i upravljanju granicama u iznosu od 24,6 milijuna eura. Od siječnja 2016. godine, Bosna i Hercegovina je također i korisnica regionalnog programa "Podrška zaštitno-osjetljivom upravljanju migracijama" u vrijednosti od osam milijuna eura, priopćeno je iz Izaslanstva EU u BiH.

Kopirati