Ništa sporno

EU analizirala Čovićeve kritike: Sporazum Dodika i Izetbegovića treba prihvatiti

Vijesti / Flash | 07. 08. 2016. u 07:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''EU od političkih lidera i dužnosnika u institucijama BiH očekuje da podrže rješenje o mehanizmu koordinacije koje su rezultat dogovora predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i SNSD-a Milorada Dodika'', poručila je Maja Kocijančič, glasnogovornica visoke predstavnice EU za vanjsku politiku i sigurnost Federice Mogherini.

Potvrdila je kako su u EU uzete u obzir primjedbe lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića na sporazum Dodika i Izetbegovića, koje se tiču navodnog izostavljanja županija u procesu odlučivanja.

"Međutim, prema našem shvaćanju, rješenje koju su dvojica lidera usuglasila prošlog tjedna omogućava zastupljenost svih razina vlasti u BiH, u skladu s ustavnim nadležnostima. Zbog toga ozbiljno računamo na sve političke i institucionalne dužnosnike u BiH da podrže ovakvo rješenje", rekla je Kocijančič za Dnevni avaz.

Podsjetila da su Mogherini i tajnik za dobrosusjedsku politiku i proširenje EU Johannes Hahn pozdravili i ocijenili vrlo pozitivnim sporazum Dodika i Izetbegovića o mehanizmu koordinacije i pitanjima u vezi s pismom namjere za Međunarodni monetarni fond, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close