ET302

Etiopski avioprijevoznik naveo državljanstva poginulih u padu Boeinga, među žrtvama i državljanin Srbije

Kompanija je objavila i prvu fotografiju s mjesta tragedije na kojoj se nalazi direktor kompanije, te su javili kako može potvrditi da nema preživjelih.
Vijesti / Flash | 10. 03. 2019. u 15:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasnogovornik etiopskog avioprijevoznika Ethiopia Airlines, čiji se zrakoplov srušio u nedjelju sa 149 putnika i osam članova posade nakon polijetanja iz Adis Abebe, rekao je novinarima da su putnici bili državljani iz više od 30 zemalja.

Među putnicima bila su 32 državljana Kenije, devet iz Etiopije, po osam iz Italije, Kine i Sjedinjenih Država, sedmero iz Velike Britanije i Francuske, šest Egipćana, pet državljana Nizozemske, po četiri iz Indije i Slovačke, po tri iz Austrije, Švedske i Rusije te po dva državljana iz Maroka, Španjolske, Poljske i Izraela.

Na letu su bili i po jedan državljanin Belgije, Indonezije, Somalije, Norveške, Srbije, Toga, Mozambika, Ruande, Sudana, Ugande i Jemena.

Četvero putnika imalo je putovnice Ujedinjenih naroda i njihova državljanstva još ne mogu biti jasno potvrđena.

"Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije, izražavajući duboku sućut obiteljima nastradalih, sa žalošću mora obavijestiti da je među stradalima bio i jedan državljanin naše zemlje", objavljeno je na službenoj internetskoj stranici srbijanskog MSP-a.

Prema saznanjima beogradskih medija, nastradali državljanin Srbije djelatnik je Svjetskog programa za hranu (WFP) pri Ujedinjenim narodima, a osim srpske putovnice imao je i službenu putovnicu UN-a.

Portal lista Blic navodi da je riječ o Đorđu V. (54), te da je njegova sestra Ljiljana V. potvrdila da je on trebao putovati za Nairobi na poslovni sastanak.

"Potvrđeno je da je bio jedan Srbin, ali nije potvrđeno njegovo ime. Nisu objavili imena. Još uvijek ništa ne znamo. Postoji sumnja da je bio moj brat, ali o tome nemamo nikakve potvrde. Nadam se da nije on", rekla je za Blic Ljiljana V.

Anton Hrnko, slovački zastupnik i dopredsjednik Slovačke nacionalne stranke, na svom Facebooku objavio kako su među poginulim Slovacima bili njegova žena i dvoje djece.

Poginuo je i Jonathan Seex, šef kompanije Tamarind Group. Riječ je o kompaniji koja posjeduje lanac restorana diljem Afrike.

Prema internetskoj stranici koja prati letove Flightradar24 zrakoplov Ethiopia Airlinesa imao je nestabilnu brzinu penjanja.

Kompanija je objavila i prvu fotografiju s mjesta tragedije na kojoj se nalazi direktor kompanije, te su javili kako može potvrditi da nema preživjelih.

Zrakoplov se srušio u nedjelju ujutro ubrzo nakon polijetanja iz Adis Abebe u području gradića Bišofte, 62 kilometra jugoistočno od Adis Abebe, prema zrakoplovnoj tvrtki. Zrakoplov je poletio u 8,38 sati iz zračne luke Bole International i kontakt s njim izgubljen je nekoliko minuta kasnije.

Kopirati
Drag cursor here to close