Želi obići cijelu BiH

VIDEO | Novi američki veleposlanik želi čuti kakvoj se budućnosti nadamo

''Radujem se da ću upoznati povijest, kulturu i raznolikosti vaše prelijepe zemlje te čuti kakvoj se budućnosti nadate za sebe i buduće generacije'', rekao je Nelson.
Vijesti / Flash | 15. 02. 2019. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Radujem se posjetima zajednicama širom BiH'', rekao je novi veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson koji se danas obratio građanima Bosne i Hercegovine.

Početkom tjedna je položio zakletvu te odmah poručio da će SAD dati podršku ljudima da grade sigurniju i prosperitetniju zemlju u kojoj poštovanje vladavine prava i efikasna vlada služe svim građanima BiH.

''Radujem se da ću upoznati povijest, kulturu i raznolikosti vaše prelijepe zemlje te čuti kakvoj se budućnosti nadate za sebe i buduće generacije'', rekao je Nelson.

Naglasio je kako je kao unuk slovačkih i skandinavskih imigranata ponosan na raznolikost koja je Sjedinjene Američke Države učinila velikom nacijom.

''Ponosan sam i što sam službenik koji je prvo predstavljao svoju zemlju kao volonter mirovnog korpusa u Liberiji, a posljednjih trideset godina kao diplomata'', kazao je on.

Nelson je nestranački viši službenik State Departmenta, a poslove diplomate obavlja još od 1980. godine. Prije imenovanja za veleposlanika u Bosni i Hercegovini obnašao je funkciju zamjenika izvršnog tajnika i funkciju direktora izvršnog ureda Izvršnog tajništva u sklopu State Departmenta.

Prilikom saslušanja pred komitetom za vanjske poslove Senata u listopadu 2018., Nelson je izjavio da će Sjedinjene Države ostati čvrste u podupiranju teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine te da će zemlju pokušati pomjeriti naprijed.

Kopirati
Drag cursor here to close