Požar u prihvatnom centru u Velikoj Kladuši

Električni rešo izazvao požar, ozlijeđena 32 migranta

Obavljen je uviđaj koji je pokazao da je uzrok požara – nesretan slučaj, potvrdio je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.
Vijesti / Flash | 01. 06. 2019. u 20:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Požar u prihvatnom centru u Velikoj Kladuši

Trideset dvije osobe ozljeđene su u požaru koji je rano jutros izbio u objektu “Miral” u Velikoj Kladuši u kojem su smješteni migranti. Požar je ugašen i situacija je pod kontrolom. Obavljen je uviđaj koji je pokazao da je uzrok požara – nesretan slučaj, potvrdio je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić. 

Video: Velika Kladuša: Ugašen požar u objektu "Miral", uzrok požara električni rešo

“Policija i vatrogasci su izašli na mjesto događaja i požar je u potpunosti ugašen. Nakon toga se pristupilo uviđaju. Zaključak je da je požar, ipak, nastupio nesretnim slučajem. Uzrok je električni rešo koji su migranti koristili. Došlo je do zapaljena, a vatra se vrlo brzo proširila”, rekao je Šiljdedić. Kako je rekao, deset osoba s lakšim ozljedama zbrinuto je u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši. Dvadeset dvije osobe upućene su u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, a njihov stupanj ozljeda još nije poznat.

Šiljdedić ističe da nitko nije životno ugrožen.

 Požar je izbio u 6.30 u objektu “Mirala”, koji se koristi kao privremeni prihvatni centar za nekoliko stotina migranata. Prvobitno je javljeno da je u požaru povrijeđeno najmanje 29. ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close