Novi granični prijelazi

Ekskluzivno: BiH i Hrvatska dogovorile deblokadu Neuma

Vijesti / Flash | 06. 07. 2017. u 15:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Više razine vlasti BiH i Hrvatske dogovorile su da će uvažiti zahtjev stanovnika Neuma, te će za njih otvoriti granične prijelaze Imotica i Vukov klanac. Ovi granični prijelazi bi za lokalno stanovništvo trebali biti otvoreni do 15. srpnja'', otkrio je izvor portala Bljesak.info s državne razine.

Blokada magistrale koju je skupina Neumljana okupljena u Udrugu 'Naš Neum', frustrirana prometnom izoliranošću svoga mjesta, najavila za petak ipak će nakratko biti održana.

O otvaranju novih graničnih između Hrvatske i BiH bit će govora na zajedničkoj sjednici Vlada ovih zemalja koja je najavljena za petak u Sarajevu.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić ranije je izjavio novinarima da je veliki broj materijala koji će se naći na dnevnom redu sjednice.

Naveo je da će biti razmatran i čitav set onih pitanja koja, na neki način, opterećuju odnose u posljednje vrijeme.

''Neka od njih opterećuju odnose praktično nekoliko decenija, neka su se pojavila u zadnjih godinu ili dvije. Tu ćemo se fokusirati, prvo, na nekoliko važnih pitanja za koja mislimo da ih možemo riješiti - otvaranje novih graničnih prijelaza, pitanje odlagališta nuklearnog otpada, pitanje prekograničnih željezničkih prijelaza i unske pruge, pitanje podrške za neke važne infrastrukturne projekte kao što je jadransko-jonski autoput, pitanje korištenja hidroenergetskih potencijala'', naveo je Zvizdić.

Kopirati
Drag cursor here to close