Posmrtni ostaci

Ekshumacije kod Prozora, Gacka i Orašja

Vijesti / Flash | 10. 09. 2011. u 09:35 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Vran-planine, općina Prozor, ekshumirana je osoba za koju se pretpostavlja da je riječ o civilu hrvatske nacionalnosti.

Glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Lejla Čengić je kazala Feni da je ova ekshumacija rađena po operativnim saznanjima Agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Po njenim riječima, jučer su nastavljene ekshumacije iz jame Dobrelja na području općine Gacko gdje su pronađeni posmrtni ostaci.

"Pronađene su kosti ljudskog porijekla, više fragmenata kostiju, tako da ne možemo sa sigurnošću reći o kojem broju žrtava se radi", kazala je Čengić. Dodala je da će ekshumacija iz Dobreljske jame biti nastavljena, a pretpostavlja se da je riječ o civilima bošnjačke nacionalnosti stradalim na području općine Gacko '92. godine.

Jučer je i na području Orašja izvršena ekshumacija, gdje su na gradskom groblju, ekshumirana dva tijela.

"Ova tijela su u lipnju '92. godine doplovila rijekom Savom, zatim su bila ukopani na obali, a potom prebačena na gradsko groblje u Orašje. Nakon ekshumacije posmrtni ostaci će biti čuvani u zajedničkoj grobnici u Odžaku gdje će ostati do konačne identifikacije i predaje obiteljima", kazala je Čengić. Dodala je da se pretpostavlja da je riječ o civilima bošnjačke i srpske nacionalnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close