Ukupna ulaganja EBRD-a 2,3 milijarde eura

EBRD u BiH investirao kroz 160 projekata

Predsjedavajući Zvizdić kazao je i to da je rezultat suradnje BiH i EBRD-a veliki broj implementiranih infrastrukturnih i drugih projekata značajnih za ekonomsku obnovu i razvoj BiH.
Vijesti / Flash | 07. 05. 2019. u 21:52 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / EBRD u BiH investirao kroz 160 projekata

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i ministri financija i trezora te vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Vjekoslav Bevanda i Mirko Šarović, razgovarali su danas u Sarajevu s predsjednikom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Sumom Chakrabartijem o suradnji BiH i ove financijske institucije. 

Zvizdić je ocijenio da činjenica da se ovogodišnji sastanak EBRD-a održava u Sarajevu predstavlja veliko priznanje Bosni i Hercegovini, iznoseći podatak da su ukupna ulaganja EBRD-a, do sada, 2,3 milijarde eura kroz 160 projekata. 

Predsjedavajući Zvizdić kazao je i to da je rezultat suradnje BiH i EBRD-a veliki broj implementiranih infrastrukturnih i drugih projekata značajnih za ekonomsku obnovu i razvoj BiH. 

Predsjednik Chakrabarti također je ocijenio da je godišnji sastanak Odbora guvernera EBRD-a važan događaj za BiH, ali i regiju u cjelini, napominjući da je to jedinstvena prilika da se grad i zemlja predstave kao mjesto za biznis. 

Iskazao je spremnost da se poveća obim investiranja u BiH u odnosu na ranije godine, što je rezultat četverogodišnjeg zajedničkog rada EBRD-a i Vijeća ministara BiH. 

Naglasio je da je EBRD prijatelj BiH i stavio je poseban akcent na podršku razvoju privatnog sektora, regionalne i evropske integracije i unapređivanje energetske učinkovitosti. 

Godišnji sastanak Odbora guvernera EBRD-a 2019. u Sarajevu jedan je od najvažnijih događaja u BiH kojem je prijavljeno prisustvo više od 3.000 sudionika, te veliki broj biznismena i investitora iz cijelog svijeta, priopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close