Do tada, sve su špekulacije

Džaferović: Neka Hrvatska prvo odgovori na prosvjednu notu BiH

Šefik Džaferović ne želi komentirati izvještaj SOA-e
Vijesti / Flash | 05. 06. 2019. u 18:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, kazao je da neće komentirati izvještaj SOA-e sve dok ne dobije odgovor Hrvatske na prosvjednu notu koju je Bosna i Hercegovina, odnosno Predsjedništvo BiH uputilo toj državi povodom afere "Selefije" i vrbovanja bh. građana u Hrvatskoj.

"Da bih uopće mogao komentirati izvještaje iz RH očekujem odgovor Hrvatske na prosvjednu notu koje je Predsjedništvo BiH uputilo toj državi povodom brojnih zloupotreba koje su činjene prema građanima BiH koji su boravili u Hrvatskoj, i raznih vrsta uvjetovanja. Pa i uvjetovanja vezano za suradnju s njihovim obavještajnim službama", poručio je Džaferović.

"Kada dobijem odgovor onda ću htjeti dalje ovo komentirati. Do tada sve što dolazi na tu temu je najobičnija špekulacija, jedna neozbiljna stvar i manifestacija nekorektnog odnosa prema BiH, s ciljem ne da riješi neki problem, nego s ciljem da se jednostavno dođe u neku poziciju pred međunarodnim faktorima koja bi favorizirala te koji pokreću takve priče i koja bi u neki drugi plan stavljala BiH", naveo je član Predsjedništva BiH.

SOA je u izvještaju obradila informacije o navedenoj aferi. Navode kakao je ta medijska objava imala za cilj utjecaj na stabilnost hrvatskih državnih institucija i regionalnog okruženja, lažno prikazivanje Republike Hrvatske kao nevjerodostojne članice NATO-a i EU te slabljenje euroatlantskog i europskog zajedništva, kaže se u dijelu izvještaja SOA-e.

Podsjetimo, između ostalog, u izvještaju SOA-e govorili su opet o terorizmu, odnosno o opasnostima za Hrvatsku, gdje navode i dvije osobe iz BiH. Bavili su se i obradom informacija o vrbovanju selefija u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close