Posjeta Austriji

Džaferović i Komšić otvorili počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Beču

Tijekom radne posjete Austriji Džaferović i Komšić susreli su se i s izaslanstvom gospodarstvenika porijeklom iz Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Flash | 29. 10. 2020. u 20:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić otvorili su danas počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Beču.

Članovi Predsjedništva BiH čestitali su počasnom konzulu BiH za Beč i Donju Austriju Davulu Ljuharu na imenovanju, izražavajući uvjerenje da će svojim angažmanom dodatno unaprijediti odnose Bosne i Hercegovine i Austrije.

Davul Ljuhar, Sarajlija koji nekoliko deseteljća živi u Austriji, ugledni je poslovni čovjek, čiji je patent iz oblasti zaštite zdravlja prošle godine proglašen najboljim u ovoj zemlji.

Počasni konzul Ljuhar naglasio je da će svoj angažman prioritetno posvetiti projektima iz oblasti ekonomije, kulture i znanosti, od kojih će obje države imati koristi.

Svečanosti otvaranja počasnog konzulata prisustvovao je i veleposlanik BiH u Republici Austriji Kemal Kozarić.

Tijekom radne posjete Austriji Džaferović i Komšić susreli su se i s izaslanstvom gospodarstvenika porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Razgovarano je o unaprjeđenju suradnje bh. dijaspore s matičnom državom u oblasti ekonomije, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close