Dan neovisnosti

Džaferović: Epohalna stvar u bh povijesti

"Generacija koja je izvela našu domovinu na put samostalnosti učinila je epohalnu stvar koja će biti vječno zapamćena u bosanskohercegovačkoj povijesti''
Vijesti / Flash | 01. 03. 2020. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnji dan 1992. godine građanke i građani Bosne i Hercegovine dali su svoj glas za suverenu, cjelovitu i demokratsku Bosnu i Hercegovinu. To je bio glas za slobodu i samostalnost, a protiv tiranije i prijetnji nestankom BiH, navodi u čestitki povodom Dana neovisnosti BiH Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH.

"Generacija koja je izvela našu domovinu na put samostalnosti učinila je epohalnu stvar koja će biti vječno zapamćena u bosanskohercegovačkoj povijesti.

Referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine proveden je, uz strogo poštivanje Ustava Bosne i Hercegovine i međunarodnog prava, zbog čega su sve države svijeta priznale Bosnu i Hercegovinu kao neovisnu zemlju.

I danas, 28 godina poslije, vrijednosti koje simbolizira 1. ožujak – vladavina prava, demokracija i ideja o ravnopravnosti svih građana, ostaju temeljna ideja vodilja ka konačnom cilju, a to jeste sigurna i prosperitetna Bosna i Hercegovina, članica Europske unije i NATO saveza.

Svim građankama i građanima u domovini i dijaspori čestitam 1. Ožujak Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine", naveo je u čestitki za Dan neovisnosti BiH Šefik Džaferović.

Kopirati
Drag cursor here to close