London

Dvoje maloljetnika među žrtvama u 'kamionu hladnjači'

Iz policije Essexa potvrđeno je da se među žrtvama nalazi i dvoje 15-godišnjaka. Najstarija žrtva ima 44 godine.
Vijesti / Flash | 08. 11. 2019. u 16:47 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkriven je identitet 39 osoba koje su pronađene u hladnjači u kamionu u Essexu, u Velikoj Britaniji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz policije Essexa potvrđeno je da se među žrtvama nalazi i dvoje 15-godišnjaka. Najstarija žrtva ima 44 godine.

Iz policije su naveli i da je deset osoba starosti ispod 20 godina. Među žrtvama je i 26-godišnja Pham Thi Tra My, koja je obitelji poslala poruku da nema zraka i da umire.

Tim Smith, pomoćnik načelnika policije, ukazao je na važnost procesa identifikacije navodeći da je "njihov prioritet bio identificiranje žrtava, zaštita njihovog dostojanstva i potpora njihovim prijateljima i obiteljima".

Prema njegovim riječima, prvenstveno su obaviještene obitelji žrtava, kojima je dato vrijeme za žalost nakon što su u javnost izašli sa identitetima.

Tijela 39 osoba pronađena su u srijedu, 23. listopada, u industrijskom parku na jugoistoku Engleske.

Britanska policija optužila je vozača kamiona za 39 slučajeva ubojstva s predumišljajem i zavjere za krijumčarenje ljudi u vezi s 39 beživotnih tijela u prikolici kamiona koji je vozio na jugoistoku Engleske.

Policija je u subotu navela da će se 25-godišnji Maurice Robinson iz Craigavona u Sjevernoj Irskoj, u ponedjeljak pojaviti na prekršajnom sudu u Chelmsfordu.

On je prvi od uhićenih koji je optužen u slučaju koji se smatra jednom od najvećih tragedija u trgovini ljudima u Velikoj Britaniji.

Kopirati
Drag cursor here to close