OD velike pomoći

DVD Buna traži opremanje dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi

Vijesti / Flash | 19. 08. 2017. u 13:45 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dobrovoljno vatrogasno društvo Buna pozvalo je mjerodavne službe Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije da pomognu u opremanju dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi.

Iz DVD-a Buna navode kako ta vatrogasna postrojba djeluje već tri godine na južnom području Grada Mostara te kako, i pored skromnih materijalno-tehničkih sredstava, ima jako važnu ulogu u borbi s požarima, što se posebice vidjelo ovoga ljeta kada je zbog suše došlo do velikog broja požara na otvorenom.

"Rad DVD Buna već je nadaleko prepoznat od Profesionalne vatrogasne postroje Mostar i od mještana Bune, jer svojim radom i zalaganjem pomažemo u provođenju mnogobrojnih aktivnosti na Buni, a najviše na području protupožarne zaštite. Samo u ovoj požarnoj sezoni imali smo preko 30 intervencija, te smo postali neizostavan faktor u gašenju požara na južnom području Grada Mostara. Želimo istaknuti da nam je i ovaj požar još jednom pokazao i dokazao što znači ne posjedovati adekvatnu pripadajuću opremu za gašenje i za svakog pojedinog člana vatrogasne postrojbe DVD Buna.  Apeliramo na nadležne službe Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije da čuju naš glas i puno ozbiljnije pomognu opremanje aktivnih DVD-ova, kao što je DVD Buna", navode u svom priopćenju.

DVD Buna kao primjer uspješnog djelovanja navodi posljednji požar na području naselja Gubavice, kada su pripadnici Vatrogasne postrojbe DVD Buna, PVP Mostar i lokalno stanovništvo, nadljudskim naporima, uspjeli obraniti ljude i imovinu na tom području.

"DVD Buna je dobrovoljna, stručna, humanitarna, samostalna, nestranačka i nevladina organizacija od šireg društvenog interesa koja okuplja ljubitelje vatrogastva koji svojom inicijativom, kreativnošću i zalaganjem doprinose razvoju vatrogastva i protupožarne zaštite na području Grada Mostara, županije, Federacije i Bosne i Hercegovine. Apeliramo na nadležne službe Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije da čuju naš glas i puno ozbiljnije pomognu opremanje aktivnih DVD-ova, kao što je DVD Buna", stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close