Brčko

Dva nova slučaja korona virusa u BiH: Supružnici, mlađe životne dobi

Od ukupno 14 testiranih osoba u Brčkom, koronavirus je potvrđen kod dvije osobe. To znači da je u cijeloj BiH do sada 128 osoba pozitivno na ovaj virus.
Vijesti / Flash | 23. 03. 2020. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradske vlasti Brčko distrikta potvrdile su jutros da su dvije osobe u tom gradu zaražene koronavirusom, riječ je o supružnicima.

Od ukupno 14 testiranih osoba u Brčkom, koronavirus je potvrđen kod dvije osobe. To znači da je u cijeloj BiH do sada 128 osoba pozitivno na ovaj virus.

Radi se o dvije mlađe osobe (1989. i 1990. godište), a riječ je o supružnicima. U BiH su došli s Kariba i to preko Francuske i Srbije. Treća osoba koja ih je dovezla u BiH je u izolaciji. Radi se o majci jednog od supružnika iona će tijekom dana biti testirana.

Ovu informaciju je priopćio gradonačelnik Brčkog Siniša Milić. Poručio je da se osobe nalaze u izolaciji od 18. ožujka te da je njihovo zdravstveno stanje stabilno. Riječ je o prvim slučajevima zaraze koronavirusom u Brčkom, gdje se pod zdravstvenim nadzorom trenutno nalazi 888 osoba.

"U odnosu na ovu okolnost, radi se o odgovornoj i savjesnoj obitelji, jer prema njihovim tvrdnjama nisu imali kontakata. Treća osoba koja ih je dovezla s graničnog prijelaza između Srbije i BiH također se nalazi u izolaciji. Ona je dan ranije pripremila zalihe hrane", naveo je Milić.

Kako je istaknuo, poduzete su pojačane mjere na dezinfekciji stana u kojem borave supružnici, kao i šire okoline.

"Situacija je pod kontrolom i nadam se da će tako i ostati", dodao je Milić.

Ukupan broj zaraženih u BiH do sada je 128.

Kopirati
Drag cursor here to close