Bolja suradnja

Dva milijuna eura granta EU za prekograničnu suradnju BiH i Srbije

Razdoblje izvršenja ovog sporazuma je 12 godina, a operativno provođenje šest godina od njegovog stupanja na snagu.
Vijesti / Flash | 28. 12. 2017. u 18:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je Prijedlog sporazuma o financiranju Programa aktivnosti prekogranične suradnje Srbija - BiH za 2016. godinu, između Europske komisije, Vlade Republike Srbije i BiH.

Sporazumom, vrijednim 2.352.941 eura, od čega je grant Europske unije dva milijuna eura, namjera je unaprijediti socijalno-ekonomski razvoj u pograničnom području dviju država koje obuhvata 67 općina u BiH i 31 općinu u Srbiji.

Mogući korisnici ovog programa su lokalne zajednice, udruženja općina, razvojne agencije, organizacije za zaštitu prirode te za podršku lokalnom poduzetništvu, mala i srednja poduzeća, nevladine organizacije, javna i privatna tijela koja podržavaju radnu snagu, institucije za strukovno i tehničko obrazovanje, javna tijela odgovorna za upravljanje vodama, vatrogasne/hitne službe, te obrazovne ustanove.

Razdoblje izvršenja ovog sporazuma je 12 godina, a operativno provođenje šest godina od njegovog stupanja na snagu.

Ministarstvo financija i trezora dostavit će Prijedlog sporazuma Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je direktor Direkcije za evropske integracije, peiopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close