Crna Gora

Đukanović vratio Zakon o slobodi vjeroispovijesti na ponovno odlučivanje

''Otvoreno je pitanje da li je prilikom početka sjednice i usvajanja njenog dnevnog reda postojao kvorum, a samim tim i pitanje demokratskog legitimiteta, kao i usuglašenosti usvojenih zakona s Ustavom Crne Gore i važećim pravnim propisima"
Vijesti / Flash | 02. 01. 2021. u 16:31 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je na ponovno odlučivanje zakone koje je Skupština donijela na četvrtoj sjednici jesenjeg zasjedanja 29. prosinca prošle godine, javlja Anadolu Agency.

Iz Đukanovićevog kabineta priopćeno je da je Đukanović vratio zakone na osnovu člana 94. stav 1 Ustava Crne Gore.

Iz Đukanovićevog kabineta priopćeno je da je shodno Poslovniku Skupštine propisano da se kvorum utvrđuje primjenom elektronskog sustava za glasovanje, na način što je svaki zastupnik dužan da se osobno prijavi ubacivanjem identifikacijske kartice u zastupnički pult na svom sjedištu ili na osnovu evidencije glavnog tajnika Skupštine.

"Stoga je otvoreno pitanje da li je prilikom početka sjednice i usvajanja njenog dnevnog reda postojao kvorum, a samim tim i pitanje demokratskog legitimiteta, kao i usuglašenosti usvojenih zakona s Ustavom Crne Gore i važećim pravnim propisima", kazao je Đukanović.

On je, kako se navodi, ukazao i na otvoreno pravno pitanje konstatiranja prestanka mandata zastupniku Filipu Adžiću i potvrđivanja mandata Suadi Zoronjić s obzirom na većinski donesenu negativnu odluku Državne izborne komisije i ukupnu parlamentarnu praksu u Crnoj Gori da se mandat člana Parlamenta potvrđuje tek na prijedlog tog neovisnog institucionalnog autoriteta.

Đukanović je na ponovno odlučivanje vratio zakone o izmjeni Zakona o radu, izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

On je na ponovno odlučivanje vratio i zakone o dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama, izmjenama Zakona o sanaciji kreditnih institucija i o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Kopirati
Drag cursor here to close