Sastanak

Državni tajnici iz Republike Hrvatske Milas i Mažar posjetili Bugojno i Gornji Vakuf-Uskoplje

Vijesti / Flash | 01. 02. 2017. u 09:01 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak 31.siječnja 2017., Zvonko Milas,državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Nikola Mažar, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje boravili su u službenom posjetu Bosni i Hercegovini gdje su posjetili općine Bugojno i Gornji Vakuf- Uskoplje.

Tijekom posjeta održano je niz sastanka s predstavnicima lokalnih vlasti i predstavnicima Hrvata iz političkog, društvenog, vjerskog, kulturnog i gospodarskog života Bosne i Hercegovine.

U Bugojnu su se sastali s načelnikom općine i općinskim vijećnicima hrvatskog naroda.

Tijekom posjeta općini Gornji Vakuf - Uskoplje sastali su se s načelnikom općine i općinskim vijećnicima hrvatskog naroda. Nakon razgovora u zgradi općine Gpornji Vakuf – Uskoplje posjetili su župni ured gdje ih je primio župnik fra Vinko Marković zajedno sa drugim fratirima. Nakon tog posjeta obišli su osnovnu šklu čiju je obnovu pomogla Vlada R Hrvatske. Sudionici ovog sastanka su zahvalili Vladi Republike Hrvatske na dosadašnjoj potpori te su uvjereni kako će se nastaviti dobra suradnja između Hrvatske i BiH, posebice, potpora Hrvatima BiH.

Nakon toga posjetili su selo Bistrica, u općini Gornji Vakuf-Uskoplje jedno od većih povratničkih mjesta u ovom dijelu Bosne i Hercegovini čiju je obnovu i revitalizaciju također pomagala Vlada Republike Hrvatske.

Posjet Državnih tajnicka Milas i Mažar završio je u Skopaljskoj Gračanici gdje su između ostalog nazočili misnom slavlju kojeg je predvodio apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto povodom 106.obljetnice osnutka župe Srca Marijina u Skopaljskoj Gračanici. Župnik don Tadija Ivoš u svom pozdravnom govoru zahvalio je Republici Hrvatskoj koja pomaže ovu župu i vjernike, te je izrazio nadu da će se potpora nastaviti kako bi Hrvati katolici ostali na ovim prostorima.

Kopirati
Drag cursor here to close