Posao

Prijevoz i do 4.000 eura: Državljani Turske i Iraka optuženi za krijumčarenje migranata u BiH

Optuženi se terete da su na području BiH tijekom 2019., djelujući u međusobnom dogovoru i koordinaciji, vršili nezakonito krijumčarenje ilegalnih migranata
Vijesti / Flash | 16. 08. 2019. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Murata Erbila, rođenog 20. ožujska 1968. u Arbilu, Irak, državljanin Turske i Iraka, koji se nalazi u pritvoru; i Sahina Sefe, rođenog 9. kolovoza 1993. u Samsunu, Turska, državljanin Turske. 

Optuženi se terete da su na području BiH tijekom 2019., djelujući u međusobnom dogovoru i koordinaciji, vršili nezakonito krijumčarenje ilegalnih migranata, uglavnom državljana Iraka, koji su ilegalno ušli u Bosnu i Hercegovinu, te nisu imali važeće dokumente za boravak u BiH. 

U optužnici je navedeno da su optuženi postupali protivno Protokolu protiv krijumčarenja migranata kopnenim, morskim i zračnim putem kojim se dopunjuje Konvencija UN protiv transnacionalnog i organiziranog kriminala, a s ciljem da za sebe ostvare nezakonitu imovinsku korist. 

Optuženi se terete za krijumčarenje najmanje 15 ilegalnih migranata u tri navrata, koje su za novčane iznose koji su dosezali i 4.000 eura, prevozili preko teritorija BiH u pravcu granice s Hrvatskom, u čemu su ih otkrili i spriječili službenici Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA. 

Optuženi se terete da su počinili kazneno djelo krijumčarenja osoba, iz KZ BiH. 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close