Razvili biznis

Državljani BiH, Sirije i Hrvatske osumnjičeni za krijumčarenje migranata

Četvoricu osumnjičenika, nakon kriminalističkog istraživanja, tereti se za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma.
Vijesti / Flash | 14. 06. 2018. u 16:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za krijumčarenje 21 stranog državljanina iz nekoliko zemalja osumnjičena su dvojica državljana BiH, jedan Sirijac i jedan hrvatski državljanin, koji su nedavno uhićeni u tri akcije na području Karlovačke županije, te su privedeni na ispitivanje u karlovačko Županijsko državno odvjetništvo. 

Službenici karlovačke Policijske uprave i Ravnateljstva policije, nakon kriminalističkog istraživanja, prijavili su karlovačkome Županijskom državnom odvjetništvu i priveli na ispitivanje dvojicu državljana BiH, jednog Sirijca i jednog državljanina Hrvatske u dobi između 30 i 61 godinu, osumnjičenih da su “iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, kroz Hrvatsku prevozili strane državljane u namjeri da im omoguće da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije”, piše u priopćenju od četvrtka, prenosi Hina.  

Naime, policija je 8., 10. i 11. lipnja na području Karlovca i Ozlja zaustavila dva osobna automobila i jedan kombi hrvatskih i njemačkih registarskih oznaka u kojima je pronašla 21 stranog državljanina iz nekoliko zemalja. 

Četvoricu osumnjičenika, nakon kriminalističkog istraživanja, tereti se za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma.

Kopirati
Drag cursor here to close