Jedan pobjegao u Srbiju

Državljani BiH lišeni slobode zbog krijumčarenja migranata preko rijeke Drine

Ilegalni migranti krijumčareni su čamcem, preko rijeke Drine, a primijetivši pripadnike Granične policije BiH, jedna nepoznata osoba udaljila se u smjeru Srbije.
Vijesti / Flash | 24. 05. 2019. u 15:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Postrojbe granične policije Bijeljina u petak su lišili slobode dvojicu državljana Bosne i Hercegovine zbog postojanja osnova sumnje da su pokušali prokrijumčariti devet ilegalnih migranata iz Republike Srbije u BiH. 

Ilegalni migranti krijumčareni su čamcem, preko rijeke Drine, a primijetivši pripadnike Granične policije BiH, jedna nepoznata osoba udaljila se u smjeru Srbije, dok su spomenuti bh. državljani uhvaćeni na teritoriji BiH. Radi se o M.P. (1975.) i M.S. (1995.), priopćeno je iz Granične policije BiH. 

O događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva BiH, koji je naložio da se sredstva izvršenja kaznenog djela privremeno oduzmu i dostavi izvještaj o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenje ljudi. 

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima GPBiH izjavili su da dolaze iz Pakistana i Bangladeša. 

Također, o događaju su obaviješteni i službenici Postaje granične policije Trbušnica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije, u cilju pronalaska osobe koja je pobjegla na teritoriji Srbije.

U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close