Krijumčarenje u dva vozila

Državljani BiH krijumčarili migrante, jedno vozilo sletjelo u kanal

Migrante su krijumčarila dvojica državljana Bosne i Hercegovine i to u dva vozila.
Vijesti / Flash | 07. 10. 2020. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radeći na sprečavanju nezakonitih prelazaka državne granice, službenici Jedinice granične policije Gradiška i Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeverozapad Gradiška Granične policije BiH, 7. lisopada 2020. godine oko ponoći, spriječili su krijumčarenje 12 osoba afroazijskog porijekla na području Gradiške.

Migrante su krijumčarila dvojica državljana Bosne i Hercegovine i to u dva vozila.

''Prilikom pokušaja zaustavljanja vozač Škode, bh. nacionalnih oznaka, oglušio se o naredbe policijskih službenika i dao u bijeg, dok je drugo vozilo, Renault na kojem su bile različite bh. registarske oznake, sletjelo s puta i zatečeno u kanalu'', priopćeno je iz GP BiH.

U cilju pronalaska osoba i zaustavljanja Škode o događaju su obaviješteni i pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, koji su osumnjičene državljane BiH zaustavili na području opštine Novi Grad i zadržali do dolaska pripadnika Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „krijumčarenje osoba“, o događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva BiH, prema čijoj su naredbi osumnjičeni lišeni slobode. Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima JGP Gradiška izjavili su da dolaze iz Pakistana. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.




Kopirati
Drag cursor here to close