Rigorozne mjere

Država zabranila kretanje od petka poslijepodne do ponedjeljka ujutro

Odluka je donesena jer je tijekom vikenda najviše građana na ulicama i najmanje se poštuju mjere državnih organa.
Vijesti / Flash | 08. 04. 2020. u 21:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić potvrdila je da se uvodi zabrana kretanja od petka u 17 sati do ponedjeljka u pet sati ujutro, javlja Anadolija.

Ona je kazala da je ta odluka donesena, jer je tijekom vikenda najviše građana na ulicama i najmanje se poštuju mjere državnih organa.

Kako je precizirala, tijekom policijskog sata od petka poslijepodne do ponedjeljka ujutro, umirovljenici će u kupovinu moći ići  petkom od četiri do sedam sati ujutro, umjesto subotom kako je ranije bilo, dok će građani kućne ljubimce moći šetati subotom i nedeljom od osam do deset sati ujutro i od 23 sata do jedan sat poslije ponoći.

Brnabić je rekla da je struka za prekidanje kontakata, ali da se svi trude izbjeći policijski sat od 24 sata i da vide da li ima nekih koraka između.

"Sada samo razmišljamo, ali moguća je izolacija gradova koji su žarišta, poput Beograda, Niša, Novog Pazara, Valjeva i Ćuprije", rekla je za televiziju Prva.

Prema njenim riječima, moguće je i zatvaranje velikih tvrtki na sedam ili 14 dana.

Predsjednica Vlade Srbije je navela i da je sada kraj petog tjedna, a da je zdravstveni sustav "još na nogama".

"Mislim da ulazimo u neki početak kraja, moguće da uz gvozdenu disciplinu i neke dodatne restriktivne mjere peti, šesti tjedan budu vrhunac epidemije, koja bi tada počela opadati, a onda smo 'na konju'", zaključila je ona.

Prema podacima od 15 sati danas, u Srbiji je od posljedica koronavirusa preminulo 65 osoba, a registrirano je ukupno 2.666 oboljelih.

U zemlji je do sada testirana ukupno 10.761 osoba koja je ispunjavala kriterije definicije slučaja.

Kopirati
Drag cursor here to close