Jedni od najugroženijih

Društvo novinara BiH zahvaljuje svim donatorima, apelira na još zaštitne opreme

''Novinari i drugi medijski radnici, kao što su snimatelji, fotoreporteri, vozači i drugi, jedna su od najugroženijih grupa kada je u pitanju pandemija koronavirusa''
Vijesti / Flash | 02. 04. 2020. u 16:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvo novinara BiH izražava zahvalnost svim donatorima koji su do sada, posredstvom Društva, omogućili da zaštitna oprema: maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju, dođu do kolega koji sa lica mjesta izvještavaju svakodnevno o događanjima vezanim za pandemiju koronavirusa.

Pomoć koju su posredstvom Društva novinara BiH dosad pružile kompanije Derubis Yachts iz Viteza, Asa auto, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i Mreža vogošćanskih udruženja (Fikreta Nazifović) upućena je kolegama ne samo u Sarajevu, već i Tuzli, Čitluku, Zenici, Istočnom Sarajevu...

''Novinari i drugi medijski radnici, kao što su snimatelji, fotoreporteri, vozači i drugi, jedna su od najugroženijih grupa kada je u pitanju pandemija koronavirusa, a mnogi od njih su slabo, nedovoljno ili čak nikako opremljeni za izuzetno važan posao koji svakodnevno obavljaju'' - navodi se u priopćenju tog društva.

Pozivaju potencijalne donatore da im pomognu i obrate se putem e-maila [email protected], saopćeno je iz Društva novinara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close