Sloboda izražavanja

Društvo novinara BiH osudilo jučerašnji napad na novinara N1

Prema informacijama kojima Društvo novinara BiH raspolaže, tijekom jučerašnjeg prosvjeda protiv Povorke u središtu Sarajeva došlo je do napada na kolegu Adija Bebanića, novinara televizije N1,
Vijesti / Flash | 09. 09. 2019. u 13:13 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvo novinara BiH osudilo je jučerašnji napad na novinara N1 Adija Bebanića i očekuje da će prema napadaču biti poduzete zakonom predviđene mjere.

''Iako su događaji oko jučerašnje Povorke ponosa u Sarajevu, kao i skupovi protiv Povorke, generalno prošli bez incidenata, te pokazali da je u BiH moguće raspravljati i o osjetljivim temama uz visok stupanj tolerancije i spremnosti na prihvaćanje drugačijeg, Društvo novinara BiH sa žaljenjem konstatira da ni ovi događaji nisu mogli proći bez novog slučaja napada na predstavnike medija'', navodi ova asocijacija u priopćenju za javnost.

Prema informacijama kojima Društvo novinara BiH raspolaže, tijekom jučerašnjeg prosvjeda protiv Povorke u središtu Sarajeva došlo je do napada na kolegu Adija Bebanića, novinara televizije N1, točnije do fizičkog kontakta s građaninom, navodno nezadovoljnim načinom izvještavanja televizije N1.

Istovremeno, navode da je brzom intervencijom policije spriječen teži incident, te da je slučaj evidentiran putem službene zabilješke.

''Očekujemo da će prema napadaču biti poduzete zakonom predviđene mjere, a javnost još jednom ukazujemo da poštuju predstavnike medija i svoje eventualno nezadovoljstvo nečijim izvještavanjem izražavaju na primjeren način'', navodi se u priopćenju.

Iz Udruženja novinara BiH podsjećaju da su sloboda izražavanja i medija osnovni temelji demokracije, bez čega je u društvu nezamisliva normalna rasprava o bilo kojoj temi.

Kopirati
Drag cursor here to close