Covid-19

Drugi slučaj koronavirusa u Hercegbosanskoj županiji

Muškarac iz Glamoča se 28. ožujka javio na banjalučki UKC sa simptomima upale pluća da bi mu 30. ožujka utvrđeno prisustvo virusa.
Vijesti / Flash | 04. 04. 2020. u 11:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Među 11 pozitivnih slučajeva na korona virus koji su ustanovljeni tijekom noći u SKB Mostar jedan je slučaj i iz Livna.

Radi se o pripadniku Oružanih snaga BiH, koji je zbog pogoršanja stanja protekle noći hospitaliziran u "covid-bolnici" Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, prenosi Fena.

Prof. dr. sc. Jurica Arapović, specijalist infektologije SKB Mostar, potvrdio je na redovitoj konferenciji za novinare da je pacijent iz Livna hospitaliziran i stavljen na respirator.

Prema informacijama Stožera civilne zaštite HBŽ-a, oboljeli je prije tjedan dana došao iz Banja Luke, a uposlenik je Oružanih snaga BiH.

Epidemiološki tim u ovom trenutku ispituje njegove kontakte i uzima briseve koji će tijekom dana biti poslani na testiranje u Mostar.

To je drugi slučaj zaraze koronavirusom u Hercegbosanskoj županiji.

Podsjećamo, muškarac iz Glamoča se 28. ožujka javio na banjalučki UKC sa simptomima upale pluća da bi mu 30. ožujka utvrđeno prisustvo virusa. No, iako je ovaj slučaj evidentiran, nije još službeno rečeno da se virus pojavio u županiji jer je, zbog gravitacije Glamoča prema Banja Luci, zaraženi osiguranik tamošnjeg zavoda.

S druge strane, nakon brojnih apela, livanjska bolnica je opremljenija zahvaljujući brojnim donacijama, a pomoć pristiće i u ostale bolnice u toj županiji. Tako su i duvanjski Dom zdravlja i kupreška bolnica dobili donacije. Tužno je da su iz Kupresa stizali apeli da ta bolnica nema čak ni goriva za automobile.

U međuvremenu, osim s virusom, u toj je županiji trenutno i velika politička borba jer još nije uspostavljena vlast, a raskol u vladajućem HDZ-u je očit jer se ne može postići dogovor tko će zasjesti na dužnost premijera.

Jedan je to od razloga zašto su tamošnji medicinari primorani moliti za pomoć.

Kopirati
Drag cursor here to close