SIPA

Droge, oružje, trgovina ljudima: Krimolovci zaprimili 451 poziv

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u svezi s opojnim drogama, oružjem, trgovinom ljudima, gospodarstvenim kriminalom, zlouporabom službenog položaja i ostalim kaznenim djelima.
Vijesti / Flash | 05. 11. 2019. u 11:48 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u listopadu 2019. godine registrirali su ukupno 386 poziva na telefonskoj liniji 'Krimolovci', od kojih su četiri bila sa korisnim informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća. 

Pored navedenog, putem elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljeno je ukupno 65 prijava, od kojih je 18 sa korisnim informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u svezi s opojnim drogama, oružjem, trgovinom ljudima,
gospodarstvenim kriminalom, zlouporabom službenog položaja i ostalim kaznenim djelima. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektroničkog obrasca, 22 su proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po pet je postupala i SIPA.

U listopadu su primljene 22 povratne informacije od nadležnih policijskih i drugih tijela koje su u svezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 32 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

Kopirati
Drag cursor here to close