Bafo naselje

Drama u Mostaru: Stanari najavljuju blokade jer im isključuju vodu zbog dugova iz '96.

Vijesti / Flash | 07. 08. 2017. u 08:35 R.I.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prava drama traje u mostarskom Bafo naselju gdje je policija osigurava izvršenje odluke Vodovoda da se stanovništvu zbog dugovanja isključi vodoopskrba.

No, građani navode kako su spremni na prosvjede i blokade prometnice M-17 ukoliko nitko ne udovolji njihovim zahtjevima, a to je da im se ne naplaćuju dugovanja koja potječu čak iz 1996. godine jer mnogi od njih u to vrijeme nisu ni živjeli u ovom naselju.

Stanari zgrada kažu kako žele plaćati račune, ali kako netko mora saslušati stvarne probleme.

''U zgradama što su napravljene za kolektivni smještaj jedan sat je samo postavljen na četiri stana i oni od 96 godine nama naplaćuju te dugove koje su pravili svi dok nisu saznali pa ugradili nove satove .Mi smo tražili da nama ugrade stan po stanu pa su nas obili i tražili nam 700 do 800 KM da bi postavili sat'', rekao je za Bljesak.info jedan stanovnik ovog naselja od 2003. godine, a kojeg terete za dugovanja iz 1996.

Kaže kako je neshvatljivo da dobiva mjesečni račun za vodu od 80 KM dok mu račun za potrošnju električne energije njegove dvočlane obitelji iznosi 30-tak KM.

Još krajem srpnja djelatnici Vodovoda posjetili su ovo naselje i zaprijetili isključenjem iz vodoopskrbne mreže no stanari su im rekli kako nije realno određena visina duga.

Tako im je u karticama potrošača navedeno da se dug obračunava od 1. svibnja 1996. godine.

Do trenutka zaključenja ovog teksta nismo uspjeli dobiti komentar iz Vodovoda.

Kopirati
Drag cursor here to close