Vojvodina nije $logan!

Đorđe Balašević podržao DS: 'Ovo radim za moju Bebu, a mogli bi i vi za vaše Bebe!'

Vijesti / Flash | 18. 04. 2016. u 20:07 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pjesnik i glazbenik Đorđe Balašević stao je u obranu kćeri Jelene Bebe Balašević, koja u posljednje vrijeme dobiva prijetnje smrću, i rekao da su i njemu svojevremeno kao i njoj sada, prijetili nakon izjava Aleksandra Vučića.

"Ovo radim za moju Bebu, a mogli bi i vi za vaše Bebe", rekao je Balašević na videu koji je dostupan na društvenim mrežama, prenosi N1 televizija .

On je podsjetio da ga je svojevremeno jedan dužnosnik, "mladi ministar informiranja", 1998. godine nazvao "jeftinom fukarom" koja je išla u Sarajevo pjevati muslimanima umjesto da pjeva srpskoj djeci. Aludirao je time na Vučića, koji je u to vrijeme obnašao funkciju ministra informiranja.

"Doživio sam sada da i njoj prijete smrću, i to nakon izjave nekadašnjeg mladog ministra koji me je onomad nazvao jeftinom fukarom, a koji je u međuvremenu postao skupa fukara i koji je i sam otišao u Bosnu, ali se vratio brže nego što sam ja odande došao", ispričao je Balašević.

Jelena Balašević prošlog je tjedna dobila prijetnje smrću zbog kritika upućenih vladi premijera Vučića objavljenih na Twitteru, nakon čega je Vučić nju optužio za "rasizam i šovinizam".

Balašević je rekao da to "sjeme mržnje" koje se sije "teško može niknuti u zemlji kao što je Vojvodina".



Za svoju je kćer rekao da je mlada, talentirana žena, koja bi sa svoja dva fakulteta htjela doprinijeti svom gradu i zemlji u kojoj živi.

Jelena Balašević je ministrica kulture u vladi u sjeni, koju je formirala Demokratska stranka.

Balašević je rekao da je i on među onima koji su odavno "izgustirali" DS, ali nisu izgustirali demokraciju.

"Ovo što se sada događa nije stvar opstanka DS-a, već opstanka demokracije. Ovo su čuvari vatre kojima treba pomoći. Ne miješam se u politiku već dugo, ali demokracija je u čitavoj zemlji pala na cenzus".

On je dodao da svojoj djeci i unucima želi da u budućnosti nemaju pojma tko se sve bavi politikom.

Kopirati
Drag cursor here to close