Novi saziv

Donosimo imena novih vijećnika u Općinskom vijeću Stolac

Vijesti / Flash | 21. 02. 2017. u 16:08 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Stocu su u nedjelju održani ponovljeni izbori za načelnika općine i vijećnike u općinskom vijeću grada na Bregavi.

Pravo glasa imalo je 11.430 birača koji su glasovali na 19 biračkih mjesta, a koji su birali između 58 kandidata koji su predstavljali 14 političkih subjekata.

Važećih listića bilo je 96,96%, dok je nevažećima proglašeno svega 3.04% listića.

Stjepan Bošković iz HDZ-a BiH pobjedio je sa 4.353 glasova jedinog protukandidata u utrci na načelnika općine Matu Komšića iz SDF-a iH, koji je osvojio 2.942 glasova.

Kada je u pitanju Općinsko vjieće, HDZ BiH osvojio je 49,45% glasova, Inicijativa za Stolac 40,61%, Hrvatska koalicija za Stolac HSP BiH - HDZ 1990 4,19%, Vidoje Maslać nezavisni kandidat 3,77%, Srpska demokratska stranka 0,91%...

Vijećnike će tako u sljedeće četiri godine u lokalnom parlamentu grada na Bregavi imati tri stranke i jedan nezavisni kandidat: HDZ BiH, Inicijativa za Stolac, Hrvatska koalicija za Stolac HSZ BiH - HDZ1990 i nezavisni kandidat Vidoje Maslać.

HDZ BiH zastupat će osam vijećnika - Kažimir Raguž, Nikolina Bošković, Željko Babić, Marija Bošković, Andrija Stanković, Željka Krnjić, Miro Moro i Vladimir Proleta.

U ime ime Inicijative za Stolac interese građana branit će sedam vijećnika - Nermina Frenjo, Haris Baljić, Edin Šetka, Timur Haračić, Semir Kaplan, Enisa Buzaljko i Irma Razić.

Ispred Hrvatske koalicije za Stolac HSZ BiH - HDZ1990 u klupama OV Stolac sjedit će Nikola Raguž, a za svoje mjesto u lokalnom parlamentu zborio se i nezavisni kandidat Vidoje Maslać.

Kopirati
Drag cursor here to close