1 | X | 2

Đonlagić: Poduzeća koja priređuju klađenje na sreću trebaju da plate porez

Vijesti / Flash | 01. 11. 2016. u 13:37 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Zastupnički dom Parlamenta FBiH od 13. srpnja nema redovnih sjednica u kontinuitetu, što nije bio slučaj od osnivanja 1996. godine.  Jedina sjednica koja je brzo dovela parlamentarce u klupe je bila izvanredna sjednica u oktobru na temu novo zaduženje kod MMF-a, što je većina ekspresno i odobrila nakon čega su sutradan puštene i plaće državnim službenicima u FBiH", naveo je danas u svom priopćenju za javnost šef Zastupničkog kluba Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Dženan Đonlagić.

"Po tko zna koji puta su ovih dana ponovo sjedali predstavnici SDA, SBB i HDZBiH kako bi kao popeglali nesuglasice oko određenih zakonskih rješenja za koja nemaju broj ruku između sebe u Parlamentu. Naizgled, čovjek bi rekao pa šta je problem u par zakona. Podsjećam, radi se o četiri zakonska rješenja koja se tiču igara na sreću (čitaj kladionice), pravima boraca i branitelja, organske poljoprivredne proizvodnje i šuma - navodi se u priopćenju.

Najveća se prašina, navodi on, digla oko novog zakonskog rješenja oporezivanja igara na sreću tj. dobitaka na klađenje.

"Da, ovo jeste važno ekonomsko pitanje, ali model oporezivanja koji bi u konačnici trebao biti usvojen treba da bude takav gdje se tzv. efekt prevaljivanja poreza ne treba usmjeriti preko leđa građana (igrača), nego prema priređivačima igara na sreću kao poduzećima, što u konačnici znači da poduzeća koja priređuju klađenje kao vrstu igre na sreću treba da plate u proračun taj porez, a ne građani (igrači). Zato je zapravo nejasna igra od strane HDZBiH, jer zakonsko rješenje koje su ponudili iz SDA u potpunosti ide na mlin kladionicama s obzirom da one financijski ništa ne gube, jer će predloženi porez u visini od 10 posto prevaliti i naplatiti od građana tj. igrača", tvrdi Đonlagić u saopćenju za javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close