Sjednica

Dom naroda PSBiH: Odbijen zakonski prijedlog za uštede

Nije usvojen ni Specijalni izvještaj o pravu na slobodu mirnog okupljanja, Specijalni izvještaj o iskustvima u primjeni Zakona o slobodi pristupa informacijama u BiH, te Univerzalni periodični pregled.
Vijesti / Flash | 01. 09. 2020. u 20:09 BHRT
Odbijen zakonski prijedlog za uštede
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojili su izvještaje o reviziji učinka o pravnoj zaštiti u postupcima javnih nabavki, sigurnosti proizvoda i integracije u tržište Europske unije te praćenju realizacije preporuka revizije učinka.

Usvojen je i Godišnji konsolidirani izvještaj interne revizije za 2019. godinu, kao i Konsolidirani izvještaj o sustavu financijskog upravljanja i kontrole za 2019. godinu, koje je pripremilo Ministarstvo financija i trezora BiH.

Budući da Kolegij Doma nije postigao suglasnost niti za jednu od 16 točaka dnevnog reda koje su bile predmetom rasprave Doma na prethodnim sjednicama i koje nisu podržane zbog nepostojanja entitetske većine, izaslanici su usvojiti izvještaje Kolegija čime su ti dokumenti odbijeni.

Neki od dokumenata je Godišnji izvještaj Centralne banke BiH za 2019. godinu, zatim nekoliko izvještaja o radu parlamentarnih tijela i državnih institucija, te revizorski izvještaji i to nekoliko tematskih i 73 izvještaja Ureda za reviziju institucija BiH o financijskoj reviziji institucija BiH za 2017. i 2018. godinu.

Takvim glasovanjem nije usvojen ni Specijalni izvještaj o pravu na slobodu mirnog okupljanja, Specijalni izvještaj o iskustvima u primjeni Zakona o slobodi pristupa informacijama u BiH, te Univerzalni periodični pregled.

Po okončanju glasovanja sjednica je okončana neusvajanjem 24 od 28. točaka dnevnog reda.

Kopirati
Drag cursor here to close