Novi detalji

Dokument potvrđuje istragu o Dodikovoj kupovini vile na Dedinju

Vijesti / Flash | 18. 12. 2015. u 12:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dokument koji je Pavlović banka dostavila Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA) potvrđuje da Tužiteljstvo BiH provodi istragu o tome kako je Milorad Dodik dobio kredit za kupovinu vile u elitnom beogradskom naselju Dedinje.

Da Tužiteljstvo BiH aktivno provodi istragu o tome kako je Miloradu Dodiku odobren kredit u iznosu od 1.468.373 KM potvrđuje i dokument Pavlović banke od 17. studenog ove godine u kojem je navedena banka SIPA-i poslala 29 dokumenata vezano za Dodikov kredit.



Dokument koji je objavio novinar Slobodan Vasković na svom blogu demantira navode šefa Posebnog odjeljenja za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju u Tužiteljstvu BiH Bože Mihajlovića koji je kazao da "nikakvu službenu istragu Tužiteljstvo BiH nije pokrenulo protiv Dodika".

Prije nekoliko dana u Tužiteljstvu BiH izjavu je dao Slobodan Pavlović, vlasnik "Pavlović banke", preko koje je Milorad Dodik 2007. godine prebacio 750.000 eura na račun Komercijane banke u Beogradu koja je bila vlasnik vile na Dedinju, prenosi N1.

Nakon ove izjave vlasnika banke, postupajući tužitelj odmah je potpisao naredbu o provođenju istrage koja je još uvijek u ranoj fazi i o kojoj sužbeno nitko iz Tužiteljstva BiH ne želi govoriti.
Zbog cijelog slučaja podnesena je kaznena prijava protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i organizirane grupe, zbog više kaznenoh djela kojima je "Pavlović banka" Dodiku platila kupovinu vile u Beogradu, objavljeno je na web stranici SDS-a.



Spomenuta grupa, kako se navodi u prijavi, sumnjiči se za zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja, davanje i primanje mita, udruživanje radi činjenja kaznenih djela i organiziranog kriminala.

Sumnja se, navodi se u prijavi, da su te osobe Miloradu Dodiku 2008, u vrijeme kada je bio premijer RS, omogućili da primi 1.468.373 konvertibilnih maraka (750.000 eura) po osnovu navodnog kredita, kao i da su za račun Dodika taj kredit otplaćivali u zamjenu za određene protuusluge.

U kaznenoj prijavi se navodi da je Dodik svojim novcem platio kuću u Beogradu, a da je samo fiktivno uzeo kredit od "Pavlović banke", kako bi spriječio pitanja o porijeklu novca.

Kopirati
Drag cursor here to close