Korona-party

Doktor slavljenik razrješen dužnosti šefa klinike na KCUS-u

Podsjećamo, Korona-zabava organizirana je u sarajevskom restoranu ''Golf'', a kao povod navodno je poslužio rođendan doktora Šabanovića.
Vijesti / Flash | 05. 05. 2020. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Jusuf Šabanović

Kirurg Jusuf Šabanović koji je organizirao zabavu povodom svoh rođendana u jednom sarajevskom restoranu i tako prekršio sve naredbe i preporuke u cilju suzbijanja koronavirusa razriješen je pozicije šefa Klinike za opću i abdominalnu kirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdila direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Liječnička komora Kantona Sarajevo također oštro osuđuje neodgovorno i neprofesionalno ponašanje doktora Jusufa Šabanovića, kojim je ostvario potencijalnu mogućnost ugrožavanja epidemiološke situacije, odnosno potencijalno ugrozio zdravlje svojih pacijenata i zdravlje svojih kolega, navodi se u priopćenju povodom jučerašnje Korona-zabave u Sarajevu.

Podsjećamo, Korona-zabava organizirana je u sarajevskom restoranu ''Golf'', a kao povod navodno je poslužio rođendan doktora Šabanovića.

Na ovoj zabavi između ostalih nazočili su poznati pjevači, ali i dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, kao i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac.

''Svojim činom narušio je principe Kodeksa medicinske etike i deontologije, te će Liječnička komora Kantona Sarajevo pokrenuti odgovarajući postupak'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close