Identifikacija još traje

Dok su susjedi objavili informacije, BiH nema podatke o statusu svojih državljana u Muenchenu

Vijesti / Flash | 23. 07. 2016. u 15:51 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Generalni konzulat BiH u Muenchenu nema službenih informacija o tome ima li bh. državljana među poginulima i ozlieđenima u pucnjavi'', kazao je Feni ministar - savjetnik Nebojša Regoje, načelnik Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Prema informacijama koje su uposlenici Konzulata dobili iz lokalnih policijskih stanica, dodao je Regoje, proces identifikacije još uvijek nije kompletiran i nije precizirano kada će biti završen, piše Fena.

Osamnaestogodišnji napadač sinoć je u tom gradu usmrtio devet osoba, a 16 ranio. Troje ozlijeđenih je u kritičnom stanju.

Za razliku od bh. diplomatsko-konzularnih predstavništava diplomate iz regije itekako su informirane o statusu svojih građana.

Tako je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske već priopćilo da među poginulima u jučerašnjem napadu u Munchenu nema hrvatskih državljana.

I Veleposlanstvo u Berlinu kao i Generalni konzulat Crne Gore u Munchenu imaju informacije da u napadu nije stradao nijedan državljanin Crne Gore.
Konzulica Srbije u Minhenu Snežana Miljanić jutros je izjavila srbijanskim medijima da među poginulima u oružanom napadu u Munchenu nema građana Srbije.

Vlasti iz Crne Gore objavile su brojeve telefona diplomatsko-konzularnih predstavništava ove zemlje poručujući da će im se uposlenici staviti na raspolaganje. Za razliku od njih Generalni konzulat BiH u Munchenu nije bio dostupan za građane, a ni za medije u noći kada se dogodio napad, kao ni dan poslije.

Kopirati
Drag cursor here to close