Osiguranje

Dodikovim policajcima zabranjeno unošenje oružja u Predsjedništvo BiH

Dodik je ranije rekao da će ga u Sarajevu isključivo štititi Policija Republike Srpske jer samo u njih ima povjerenja.
Vijesti / Flash | 26. 11. 2018. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH poslala je Miloradu Dodiku, predsjedavajućem Predsjedništva BiH, akt kojim ga obavještava da nijedna policijska agencija, izuzev pripadnika Direkcije, u zgradu Predsjedništva BiH ne može unositi oružje.

To je potvrdio izvor Nezavisnih novina, koji ističe da ovaj dokument potpisuje Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, a čiji komentar novinari nisu uspjeli dobiti.

Banjalučke novine podsjećaju da je prije nekoliko dana Dragan Lukač, ministar unutarnjih poslova RS, potvrdio da će Dodika i dalje osiguravati pripadnici MUP-a Republike Srpske.

Lukač je tada pojasnio da Zakon o direkciji omogućava da ljudi koji su do sada bili pratitelji Milorada Dodika to i ostanu.

Dodik je ranije rekao da će ga u Sarajevu isključivo štititi Policija Republike Srpske jer samo u njih ima povjerenja, pišu Nezavisne novine.

''U te neke zajedničke jedinice nemam povjerenje. Neće me oni osiguravati. Imat ćemo suradnju s Vladom Republike Srpske, ne treba mi osiguranje na razini BiH. Zar ću prihvatiti da me čuva SIPA koja me prije tri mjeseca htjela uhititi, zatvoriti i pretresala je moju kuću'', rekao je tada Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close