Nakon sastanka

Dodik zadovoljan: Ništa tajno u Istočnom Sarajevu

"Mislim da sam sastanak nije nešto posebno u političkom smislu važan", kazao je Dodik na početku obraćanja.
Vijesti / Flash | 20. 02. 2020. u 11:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U administrativnom centru bh. entiteta Republika Srpska u Istočnom Sarajevu održan je sastanak entitetskih dužnosnika koji rade u institucijama Bosne i Hercegovine.

"Mislim da sam sastanak nije nešto posebno u političkom smislu važan", kazao je Dodik na početku obraćanja. Naveo je da su se danas okupili u Istočnom Sarajevu "da bi objasnili i prezentirali najnovije odluke i sudjelovanje o odlučivanju".

"Odluke bilo koje vrste neće biti usvajane i donošene. Što se tiče drugih razina odlučivanja za sada sve ostaju u redovnoj aktivnosti. Zato je bilo ljudima potrebno reči o čemu se ovdje radi. Mogu da izrazim zadovoljstvo da se značajan broj odazvao pozivu, jedan mali broj to nije i pravdaju to svojim odsustvom, a jedan broj onih koji se nisu pokazali koherentnim i dostojnim da budu pozvani radeći loše za Srbe u zajedničkim institucijama nije bio ni pozvan", kazao je Dodik, prenosi N1.

"Ovo je potpuni uspjeh sastanka, na njemu ništa nije tajno urađeno. Govorili smo o tome na koji način ćemo se kretati i Tegeltija i ja smo smo tu situaciju objasnili. Predsjedništvo, Zastupnički dom, Dom naroda, povjerenstva, Vijeće ministra će funkcionirati i raditi, svi predstavnici, ministri i zastupnici i ja kao srpski član Predsjedništva BiH ću dolaziti na sjednice, ali na tome neće biti odluke", kazao je Dodik.

Naveo je da se prijedlog izmjena zakona o Ustavnom sudu BiH finalizirao.

"Tijekom dana ili sutra vjerujemo da će biti spreman da se preda nadležnim strukturama i zatraži u proceduri da se stavi na dnevni red i to pitanje razmotri. Vjerujem da rješenja koja smo predložili mogu biti korisna i prihvatljiva i za Bošnjake. Bošnjaci su nam dali jasnu poruka vezanu za Aneks II", naveo je.

Inače, Sastanak člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika s predstavnicima dužnosnika iz eniteta Republike Srpske u institucijama države Bosne i Hercegovine i entitetskih stranaka održan je danas u sjedištu RS-a u Istočnom Sarajevu. Sjednicom su predsjedavali Dodik i predsjedavajući Vijeća ministra Bosne i Hercegovine ministara Zoran Tegeltija.

Naime, sudionici ovog sastanka trebali su ustvrditi dalje korake na planu provođenja stavova Narodne skupštine RS, koja je u ponedjeljak, 17. veljače, usvojila informaciju u vezi s djelovanjem Ustavnog suda BiH i osam zaključaka kojima se obvezuju predstavnici RS-a u institucijama BiH da u Parlamentarnoj skupštini BiH predlože usvajanje zakona o prestanku mandata stranih sudaca i izboru domaćih sudaca u Ustavnom sudu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close