Dodik s papom Faranjom

Dodik svečano dočekan u Vatikanu

Dodik je za RTRS rekao da je zadovoljan sastankom s papom Franjom. Naglasio je da je potrebno nastaviti suradnju institucija Srpske i BiH s Katoličkom crkvom.
Vijesti / Flash | 26. 04. 2019. u 13:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:RTRS / Dodik s papom Faranjom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik sastao se danas u Vatikanu s papom Franjom. Pred sastanak Dodika i pape Franje u centru Vatikana postrojena je i garda koja je dočekala predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, javlja RTRS.

Foto:RTRS / Dodik s papom Faranjom

U pratnji Milorada Dodika je i predsjednica bosanskohercegovačkog entiteta RS-a Željka Cvijanović.

Foto:RTRS / Dodik s papom Faranjom

Dodik je za RTRS rekao da je zadovoljan sastankom s papom Franjom. Naglasio je da je potrebno nastaviti suradnju institucija Srpske i BiH s Katoličkom crkvom. ''Razgovarali smo o važnim pitanjima u Europi i svijetu. Zaključili smo da je veoma važno da se sačuvaju stabilnost i mir. Zajednički smo izrazili žaljenje zbog događaja na Novom Zelandu i Šri Lanki'', kazao je Dodik.

Foto:RTRS / Dodik s papom Faranjo

Naglasio je da su razgovarali i o podršci Republike Srpske Katoličkoj gimnaziji u Banjaluci, kao i obnovi katoličke crkve na Petrićevcu, koja je u završnoj fazi. Istaknuo je da je Papi prenio pozdrave patrijarha srpskog Irineja.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović je rekla da je Papa čestitao Vaskrs narodu u Republici Srpskoj i BiH. Sastanak je trajao 45 minuta, iako je običaj da sastanci s poglavarom Rimokatoličke crkve traju 20 minuta, saznaje RTRS.

Foto:RTRS / Dodik s kardinalom Pietrom Parolinijem

Dodik je razgovarao i s državnim tajnikom Svete stolice, kardinalom Pietrom Parolinijem.

Kao što je poznato, Ured člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefika Džaferovića priopćio je kako se Dodikova posjeta Vatikanu ne realizira u ime Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close