Odustao od doplomatske

Dodik stigao u Sarajevo i podnio zahtjev za redovnu vizu

Vijesti / Flash | 27. 12. 2016. u 13:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Veleposlanstvu SAD u Sarajevu podnio zahtjev za redovnu vizu.

"Iz proceduralnih razloga ranije sam podnio zahtjev za diplomatsku vizu, ali je moj zahtjev odbijen uz obrazloženje da ne predstavljam organe BiH i da mi zbog toga ne može biti izdana ta viza, koju sam, inače, ranije redovno dobivao", istaknuo je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas se upisao i u knjigu žalosti koja je otvorena u Veleposlanstvu Ruske Federacije u Sarajevu povodom zrakoplovne nesreće u Crnom moru u kojoj je poginulo 92 ljudi, među kojima su i umjetnici Akademskog ansambla pjesme i igre ruske armije "Aleksandrov", javlja N1.

On je novinarima u Istočnom Sarajevu izjavio da se danas obratio sa zahtjevom za izdavanje redovne vize i izrazio uvjerenje da će je dobiti u sljedećih dan-dva kako bi mogao otputovati u Washington u drugoj polovici siječnja sudjeluje na određenim svečanostima povodom inauguracije novog predsjednika SAD Donalda Trampa.

"Spekulacije u vezi sa tim su počele i prije nego što je potvrđena bilo kakva vijest o tome. Oni koji to osporavaju, čine to iz nekih svojih razloga. U svakom slučaju, zahvalan sam mojim prijateljima koji se nalaze u bliskom okruženja američkog predsjednika Trumpa što su mi uputili poziv", istakao je Dodik.

On je izrazio očekivanje da će dobiti vizu, jer smatra da je politika koju vodi bila usmjerena ka poštovanju slova Daytonskog sporazuma.

"Kao čovjek koji predstavlja Republiku Srpsku, smatram da je politiku koju vodim bila usmjerena ka poštovanju slova Daytonskog sporazuma i od toga nismo odustali", istaknuo je predsjednik RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close