Utvrditi uzroke incidenta

Dodik: Situacija u Rafineriji Brod je pod kontrolom

''Izvršit ćemo sve potrebne ekspertize i vještačenja da bi se utvrdili razlozi ovog incidenta i ustanoviti nastalu štetu'', rekao je generalni direktor rafinerije.
Vijesti / Flash | 10. 10. 2018. u 18:03 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je da je situacija pod kontrolom u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu, te da se radi na utvrđivanju uzroka sinoćnjeg požara i eksplozije u jednom od postrojenja.

Uprava tog preduzeća prenijela je Dodiku da će biti poduzete sve neophodne mjere da bi se spriječila i umanjila šteta, a, kako je kazao, značajan dio Rafinerije već radi.

''Djelovat ćemo kao jedinstven tim kako bi se utvrdili uzroci ovog incidenta i zajedno s rukovodstvom Rafinerije uputili u sanaciju štete'', rekao je Dodik novinarima i ponovo pohvalio radnike da su, pravovremenom reakcijom, spriječili veću katastrofu.

Generalni direktor Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu Andrej Neverov je, nakon sastanka s Dodikom, rekao da su sve službe reagirale na odgovarajući način, nakon što se sinoć na postrojenju hidrokrekinga dogodio požar koji je lokaliziran i ugašen.

''Izvršit ćemo sve potrebne ekspertize i vještačenja da bi se utvrdili razlozi ovog incidenta i ustanoviti nastalu štetu'', dodao je Neverov.

Podsjetimo, Sinoć oko 21.30 sati došlo je do jake eksplozije u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu, u kojoj je jedan radnik poginuo, a devet ozlijeđeno.

U tijeku je vršenje uviđaja kojim rukovodi dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Doboj.

Na mjestu havarije su i nadležni inspektori.

Kopirati
Drag cursor here to close