Negiranje genocida

Dodik se ne namjerava odazvati pozivu Tužiteljstva BiH na saslušanje

Dodik je rekao da formiranje predmeta po nametnutim izmjenama Kaznenog zakona BiH vidi kao slijed koji ide ka raspadu BiH
Vijesti / Flash | 21. 08. 2021. u 19:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se ne namjerava odazvati pozivu Tužilaštva BiH na saslušanje, nakon informacije da je prijava protiv njega jedna od 29 prijava koje se odnose na negiranje genocida i ratnih zločina.

Dodik je rekao da formiranje predmeta po nametnutim izmjenama Kaznenog zakona BiH vidi kao slijed koji ide ka raspadu BiH koja, kako kaže, ne može da živi na ovaj način u kojem se Bošnjaci raduju jer imaju visokog predstavnika koji isključivo radi protiv Srba.

On je ponovio da će svaki građanin Republike Srpske koji bude uznemiravan zbog nametnutih odredaba Kaznenog zakona BiH biti zaštićen.

"Ja nemam namjeru odazvati se, ni njima ni bilo kome drugom, ali imam namjeru ići u Sarajevo. Baš me interesira kako će se ponašati", rekao je Dodik za RTRS.

On je dodao da navodi o prijavama govore o tome šta je bio pravi Inzka i drugih da dodatno naprave raskol.

"Mi ne priznajemo taj sud, ne priznajemo te njihove aktivnosti. Nećemo ih priznati nikada, ako misle da imaju moć da nas uhite i tjeraju po zatvorima onda neka izvole odmah da krenu, drugog načina nema. Svaki građanin Republike Srpske, za koga saznamo da je zbog toga bio uznemiravan, bit će zaštićen", naveo je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close