Otpremnina

Dodik: Provjerit ću je li Majkić za dva dana u mirovini uzela 28.000 KM

Vijesti / Flash | 02. 07. 2015. u 15:56 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da nije moralno ni politički ispravno to što je, po navodima nekih medija, zastupnica SNSD-a Dušanka Majkić uzela 28.000 KM otpremnine nakon što je samo dva dana "otišla" u mirovinu, a potom se ponovo aktivirala kao zastupnica u državnom parlamentu.

Dodik je u izjavi novinarima u Banja Luci rekao da prvi put čuje tu informaciju te najavio da će provjeriti njenu točnost.

''Koristiti takve duple aršine nije prihvatljivo'', rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Prema pisanju "Slobodne Bosne", Zastupnica SNSD-a u parlamentu BiH Dušanka Majkić odlučila je krajem svibnja otići u mirovinu, ali samo dan kasnije ponovno je zasnovala radni odnos.

Majkić je, 25. svibnja ove godine izdato rješenje o "prestanku statusa stalno zaposlenog zastupnika zbog odlaska u mirovinu po sili zakona".

Drugim rješenjem istog dana, dodijeljena joj je jednokratna "pomoć" u iznosu od oko 28.000 KM, što odgovara iznosu njenih šest plaća u toj godini.

No, samo dva dana kasnije Majkić je dobila još jedno rješenje - ovoga puta o "sticanju statusa stalno zaposlenog zastupnika", što znači da je u mirovini provela svega dva dana, da stekne formalne uvjete za isplatu otpremnine u iznosu od oko 28.000 KM, navodi "Slobodna Bosna".

Novim rješenjem od 27. svibnja, Dušanki Majkić je utvrđen koeficijent plaće u visini 8,50 s dodatkom 0,50 posto na osnovnu plaću za svaku godinu radnog staža.

U tom trenutku, Majkić je imala ravno 40 godina i jedan dan radnog staža!

Sarajevski list piše da je cijeli manevar s odlaskom u mirovinu bio sračunat s jasnim ciljem da naplati otpremninu u iznosu od 28.000 KM, jer je Majkić šest mjeseci prije jednodnevnog odlaska u mirovinu obnovila mandat na parlamentarnim izborima i stekla formalne uvjete za status profesionalnog zastupnika, sa svim privilegijama koje taj status nosi.

Kopirati
Drag cursor here to close