Na stanicu Štrpci

Dodik predložio Nikoliću da vlakove s Kosova preusmjerava u RS

Vijesti / Flash | 15. 01. 2017. u 19:10 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić priopćio je danas nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost da je telefonski razgovarao sa Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske.

Kako je kazao Nikolić, s Dodikom je razgovarao o krizi koja je nastala nakon jučerašnjeg sprječavanja ulaska vlaka iz Srbije na teritorij Kosova od strane specijalnih snaga kosovske policije, piše Slobodna Bosna.

"Predsjednik Dodik ponudio je pomoć vlastima u Srbiji u sklopu kontra mjera koje pripremamo prema samoproglašenoj državi Kosovo. Dodikov prijedlog da se ubuduće autobusi i vlakovi koji s Kosova
prometuju prema Srbiji i drugim državama preusmjeravaju na stanicu Štrpci u Republici Srpskoj, odakle bi dalje nastavljale put na željene destinacije, čini nam se razumnim i prihvatljivim", kazao je Nikolić.

Dodao je da su se Dodik i on složili da bi time bili rasterećeni putni i željeznički pravci u Srbiji, ali bi rasterećeni, na stanici Štrpci, bili i vlakovi i autobusi.

Tomislav Nikolić je rekao da se time ne bi ugrožavao bilo koga i podsjetio je takav sporazum o specijalnim vezama stanice Štrpci sa Željeznicama Srbije potpisan prije 25 godina između Milana Lukića, ministra prometa u Vladi RS, i Vlade Savezne Republike Jugoslavije.

"Taj je sporazum bio dobar i dao je vidljive rezultate", kazao je Tomislav Nikolić.

Kopirati
Drag cursor here to close