'Parking za izbjeglice'

Dodik o migrantima: Mi u BiH imamo ozbiljan problem, Sarajevo to ne vidi

Dodik je istaknuo kako Srbi ne žele vidjeti tvrdu granicu na Drini, već da treba koordinirati sa Srbijom da se zatvori granica prema Sjevernoj Makedoniji.
Vijesti / Flash | 09. 03. 2020. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je povodom migrantske krize na granici Turske i Grčke da problem ne treba rješavati kada migranti dođu ispred granica, već ranije.

On smatra da se Bosna i Hercegovina od migranata može braniti samo promjenom svoje politike. Kako je kazao BiH je ponuđeno da bude "parking za izbjeglice", a da će Europa to financirati.

''Mi u BiH imamo ozbiljan problem. U Sarajevu to ne vide, a kod naših ljudi postoji strah od migranata'',kazao je on, prenosi Srna.

Istovremeno, Dodik je istaknuo kako Srbi ne žele vidjeti tvrdu granicu na Drini, već da treba koordinirati sa Srbijom da se zatvori granica prema Sjevernoj Makedoniji.

''Mogu izraziti zadovoljstvo činjenicom da i Vučić kaže da će i granica Srbije prema Makedoniji biti drugačije tretirana'', rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Europska unija Turskoj nije obećala samo novac, zbog čega je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan otvorio granice, već je riječ o strateškoj igri.

Kopirati
Drag cursor here to close