U Bratuncu

Dodik: Nisam govorio o povratnicima, nego o grupama koje podržavaju terorizam

Vijesti / Flash | 17. 07. 2017. u 16:48 A.M.
Kopirati

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se njegova izjava, u Bratuncu 7. srpnja, nije odnosila na povratnike.

U Bratuncu je, kaže, tada rekao ''da postoje organizacije koje su davale pare isključivo da se ljudi vraćaju na istok i uz samu Drinu i da to predstavlja novi pokušaj oživljavanja starih strateških ciljeva“.

''Poznato je da postoje organizacije u svijetu koje su djelovale i danas djeluju u BiH, razne islamske organizacije koje danas podržavaju i terorizam, a ranije su podržavale projekte povratka, i da ih je Vijeće sigurnosti UN zabranio. Na njih sam mislio. Nisam rekao ništa drugo osim toga. Nisam branio, nisam rekao da ne moraju doći (Bošnjaci). Njima je vraćena sva imovina, 99 posto je vraćeno svim predratnim vlasnicima'', istaknuo je Dodik za RTRS.

Utvrdio je ''da do sada nitko nije odgovarao za više od 3.500 pobijenih Srba u Podrinju''.

Tvrdi da, "nakon što je propao pokušaj da ga optuže za referendum, Bakir Izetbegović pokušava da nađe nove načine da ga dovede pred sud“.

''U te svrhe koristi se i Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA)'', naveo je Dodik ponovivši optužbu da je OSA „neprijateljska organizacija koja čini sve da podrije politički sustav, procese i osnove RS-a“.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas je na pres-konferenciji u Sarajevu, komentirajući izjavu predsjednika RS-a Milorada Dodika na javnom skupu u Bratuncu 7. srpnja, kazao da se radi o najopasnijoj izjavi jednog zvaničnika u BiH od potpisivanja Daytonskog sporazuma.

Izetbegović je citirao Dodika koji je tada kazao “Poznati su projekti raznih fondacija, prije svega islamskih, koje su tražile i samo usmjeravale svoje pare kako bi se ovdje uz Drinu vratili nakon otadžbinskog rata muslimani i da bi ponovo okupirali Drinu na taj način”.

Upozorio je da se ovom izjavom Milorad Dodik najdirektnije upustio u protuustavno i antidejtonsko djelovanje, počinivši kazneno djelo opisano u članovima 145. a) i 146. Kaznenog zakona BiH.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.