Ni Švedska nije

Dodik: Ne možete natjerati BiH da postane članica NATO-a

Dodik se u Sarajevu sastao sa švedskim ministrima vanjskih poslova Ann Linde i unutarnjih poslova Mikael Damberg.
Vijesti / Flash | 06. 10. 2020. u 18:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BiH ima pravo na svoj izbor i ne može biti natjerana da postane članica NATO-a, rekao je danas srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

"O tome nema suglasnosti, ali o suradnji s Alijansom u vrijeme epidemije virus korona uvijek se može razgovarati", rekao je Dodik novinarima u Sarajevu nakon sastanka sa švedskim ministrima vanjskih poslova Ann Linde i unutarnjih poslova Mikael Damberg.

Dodik je podsjetio da Republika Srpska i njezine institucije ne pristaju na članstvo u NATO-u, o čemu je danas informirao sugovornike iz Švedske.

On je podsjetio da ni Švedska nije članica NATO, a, prema njegovim današnjim saznanjima, ova zemlja i ne namjerava to biti.

Srpski član Predsjedništva BiH prenio je gostima iz Švedske da Srpska ne pristaje ni na priznanje samoproglašenog Kosova, o čemu, također, u BiH ne postoji suglasnost, niti konsenzus u Predsjedništvu BiH.

On je naglasio da su ekonomska suradnja i "mali Schengen" dobrodošli, ali ne i priznanje samoproglašenog Kosova.

Dodik je ocijenio da su odnosi BiH i Švedske dobri, te da su tijekom današnjeg razgovora potvrđene dobre namjere i za nastavak saradnje, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close