Dodjela Nobela

Dodik: Komšić neovlašteno pisao osoblju Veleposlanstva BiH u Švedskoj

On je rekao da "nije jasno zašto se Komšić našao prozvanim da daje ili uskraćuje ovlaštenja bilo kome u diplomatskoj misiji BiH u Švedskoj".
Vijesti / Flash | 10. 12. 2019. u 16:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić neovlašteno je pisao Veleposlanstvu BiH u Švedskoj i mimo bilo kakvog dogovora dao instrukcije njenom osoblju u vezi sa prisustvovanjem ceremoniji dodjele Nobelove nagrade za književnost, izjavio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

''Predsjedništvo BiH, kako i sam Komišić priznaje, nije rasparavljalo o tome, pa je nejasno tko je donio odluku da osoblje Veleposlanstva ne ide na dodjelu Nobelove nagrade. Da sve bude još čudnije Predsjedništvo BiH nije dobilo poziv za tu ceremoniju, nije dobilo čak ni upit iz MIP-a ili Veleposlanstva u Švedskoj", istaknuo je Dodik upitan da prokomentira Komšićeve instrukcije upućene zaposlenim u Veleposlanstvu BiH u Švedskoj da bojkotiraju dodjelu Nobelove nagrade za književnost Peteru Handkeu, piše Srna.

On je rekao da "nije jasno zašto se Komšić našao prozvanim da daje ili uskraćuje ovlaštenja bilo kome u diplomatskoj misiji BiH u Švedskoj".

 "Komšićevo inzistiranje na politizaciji i problematizaciji nečega što je pitanje književnosti, a ne politike, dodatno diskreditira BiH u očima civiliziranog svijeta", zaključio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close