uoči konferencije

Dodik i Vučić se poklonili žrtvama u Srebrenici

Vijesti / Flash | 11. 11. 2015. u 09:54 R.I.
Kopirati

Premijer Srbije Aleksandar Vučić položio je cvijeće u Memorijalnom centru u Potočarima nakon što je stigao u Srebrenicu na investicijsko-razvojnu konferenciju.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cvijeće su položili i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjedatelj Vijeća ministara Denis Zvizdić, načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković, potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović te druga izaslanstva.

Inače, na konferenciji "Srebrenica 2015", koja danas počinje, bit će predstavljene mogućnosti ulaganja u razvoj različitih oblasti života i rada građana Srebrenice, resursni potencijali regije, kao i određene pogodnosti za potencijalne ulagače.

Na dvodnevnoj konferenciji će biti upriličena prezentacija Guber Banje, predstavljene uspješne gospodarske priče s područja općine Srebrenica, projekt "Zašto investirati u Srebrenicu?" te infrastrukturni projekti te općine.

Također, bit će održana prezentacija Agencije za unapređenje stranih investicija - FIPA "Investiciona klima u BiH", Privredne komore RS-a "Mjere poticaja u Republici Srpskoj", mjere poticaja investicijama i potrebe općine Srebrenica, kao i financijski proizvodi dostupni u Srebrenici.

Na konferenciji će se obratiti i veleposlanici SAD-a, Nizozemske, Turske, Norveške, Velike Britanije, glavni tajnik Vijeća za regionalnu suradnju, rezidentni predstavnik UN-a u BiH, te predstavnik OSCE-a.

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je za Fenu da će "svaka stvar koja dođe u taj grad" biti pozitivna i korak naprijed, te da najviše očekuje od domaćih investitora.

Naveo je da je trenutno u Srebrenici u javnom sektoru zaposleno više od 200 radnika, ali da se očekuju nova zaposlenja jer je za četiri godine planirano 400 radnih mjesta.

Uoči konferencije, srbijanski premijer je najavio kako će Srbija izdvojiti značajne donacije u novcu i pomoći u financiranju izgradnje javnih objekata i infrastrukturnih projekata u Srebrenici.

''To će biti velik i ozbiljan novac kojim porezni obveznici Srbije i država Srbija žele pokazati koliko nam je stalo do dobrih međusobnih odnosa Bošnjaka i Srba'', rekao je Vučić.

Kopirati