Govedarica

Dodik i Izetbegović ne mogu jedan bez drugog

Vijesti / Flash | 18. 05. 2017. u 12:30 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica tvrdi da Milorad Dodik i Bakir Izetbegović ne mogu opstati na političkoj sceni jedan bez drugog, te ih upozorava da zaustave priče kojima šire strah kod građana, umjesto da im omoguće bolji život i perspektivu u budućnosti.

''Opet je krenuo medijski obračun Dodika i Izetbegovića. I to se uvijek događa kada je poljuljan politički rejting jednog od njih ili obojice'' naveo je Govedarica.

Izetbegović i Dodik treba da, kaže, zaustave spomenuti medijski rat, kojim žele da skrenu pozornost javnosti s gorućih ekonomskih problema.

''Oni moraju vidjeti kako da se omogući perspektiva za sve građane u BiH, kako i RS i FBiH ne bi ostale samo prazne ljušture sa starim stanovništvom'' rekao je lider SDS-a.

Ukazao je i da je pitanje revizije presude BiH protiv Srbije u Međunarodnom sudu pravde u Hagu završeno, što je 'veliki Izetbegovićev poraz', na šta je ukazivao i onda kada je revizija zatražena, jer, kako tvrdi, takvo razmišljanje vodi k političkom debaklu.

''BiH može živjeti samo na daytonskim principima, koji omogućavaju mir i stabilnost, kao osnovne pretpostavke da se gradi bolji život za građane i njihov opstanak na ovim prostorima'', zaključio je predsjednik SDS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close